Familieopstellingen

Opnieuw kennis maken met jezelf.

Stel je loopt keer op keer tegen hetzelfde probleem aan in je leven. Bijvoorbeeld: terugkerende ruzies, bindingsangst in intieme relaties, een gevoel van minderwaardigheid, spreekangst, over je eigen grenzen (laten) gaan, moeite met assertiviteit, klaarstaan voor anderen, maar jezelf vergeten etc.

Maar ook opvoedproblemen, financiële of verslavingsproblemen, verlies, rouw, een tragische gebeurtenis en besluiteloosheid zijn zaken waar je tegenaan kan lopen.

Soms kom je er zelf niet uit en blijven patronen zich keer op keer herhalen. Een familieopstelling kan dan een ware eye-opener voor je zijn.

Doordat je met een opstelling de onbewuste processen en patronen zichtbaar maakt, zie je wat het is wat jouw systeem bepaalt.

Je ziet waar bepaalde patronen vandaan komen, wat het nut ervan is, maar ook waarom ze jou tegenhouden jezelf te zijn en je leven volledig te leven.

Onder mijn begeleiding gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaken van de steeds terugkerende patronen, wensen of belemmeringen.

Familieopstelling brengt beweging in wat vast lijkt te zitten

Een opstelling geeft inzicht in de dieperliggende oorzaak. De oorzaak ligt vrijwel altijd in het verleden. Die kun je niet meer veranderen. Ook valt er niets meer te ‘halen’ in het verleden. 

Met het hoofd lukt dat soms wel, maar ons gevoel vertelt vaak een ander verhaal. En precies dat gevoel, dáár gaan we naartoe met een opstelling. 

 

Iets herhaalt zich, tot het gezien wordt.

Binnen familiesystemen heerst het familiegeweten. De gouden regel luidt binnen dat geweten: alles en iedereen hoort erbij. Iedereen heeft recht op zijn/haar eigen plek. Ongeacht wat ze al dan niet hebben gedaan. 

Op het moment dat iets of iemand buitengesloten wordt, wordt iemand uit een latere generatie in dienst gesteld door het familiegeweten om alsnog datgene zichtbaar te maken wat er niet mocht zijn. Dit kunnen (oorlogs)trauma’s zijn, kampervaringen, maar ook overledenen waarover niet gerouwd is, abortussen & miskramen, daders en slachtoffers, redders en personen die gered zijn en personen die gedwongen in een inrichting zijn gestopt.

Alles wat niet gezien is, geen plek krijgt, zal zich herhalen. Net zo lang totdat iemand het aankijkt.

Ben jij er klaar voor om jouw juiste plek in het systeem in te nemen en lasten van je af te zetten? Dan kan ik jou als gecertificeerd systemisch coach en familieopsteller daarbij begeleiden. 

INDIVIDUELE FAMILIEOPSTELLING SYSTEMISCH CONSULT

Locatie: Gezondheidscentrum Den Papendiek Groenlo, desgewenst op locatie.
Duur: ongeveer 1 uur
Investering: € 95

Voor meer informatie kunt u het contactformulier invullen of maak online een afspraak.

Contactformulier

    This website is using cookies to improve the user-friendliness. You agree by using the website further.

    Privacy policy